Založenie v roku 1817 radí túto spoločnosť medzi najstaršie v oblasti obchodu s kávou a čajom. Zaujímavosťou je, že ešte menej z takýchto spoločností ostalo v rukách rovnakej rodiny počas celej doby svojej existencie. Táto kontinuita na vás dýcha, keď sa rozprávate s pánom Léveltom a vnímate jeho stále svieže myšlienky a nápady v oblasti zdokonaľovania praženia kávy a spracovania čaju. Už tri desaťročia je spoločnosť Simon Lévelt vedúcou firmou v presadzovaní ekologického poľnohospodárstva v pestovaní kávy a čaju po celom svete a podieľa sa na mnohých iniciatívach v sociálnej oblasti v komunitách, kde nakupuje svoje suroviny. Od podpory školy a nemocnice v Darjeelingu až po podiel na uvedení novej linky na spracovanie kávy v Ugande, vrátane podpory farmárov ako zvyšovať kvalitu a produkciu.Všetky tieto aktivity sa následne odrážajú na kvalite kávy a čaju.
Dôraz na kvalitu sa prejavuje tiež v použití dvojbubnovej pražičky pre zvýšenie konzistencie praženia a možnosti pražiť aj pri nižších teplotách po dlhšiu dobu, čo zvýrazní jednotlivé chute kávy. Praženiu samozrejme predchádza starostlivý nakup kávy nakupujúcou a mixérkou v jednej osobe, ktorá jazdí po svete a zabezpečuje nákup bez sprostredkovateľov. Tým sa skracuje dodávateľský reťazec a je možné lepšie kontrolovať dodávanú kvalitu. Ich väzba na koncového spotrebiteľa je zabezpečená sieťou predajní Simon Lévelt v Holandsku a Belgicku, ktoré zabezpečujú priamu spätnú väzbu od zákazníkov na jednotlivé druhy praženej kávy.
V roku 2014 oslávila spoločnosť tridsať rokov od uvedenia prvej kávy v BIO kvalite na Európsky trh. Hans Levelt sa taktiež niekoľko desaťročí dozadu podieľal na vytvorení nadácie Max Havelaar, ktorá bola predchodcom Fair Trade.
Dôraz na kvalitu sa prejavuje tiež v použití dvojbubnovej pražičky pre zvýšenie konzistencie praženia a možnosti pražiť aj pri nižších teplotách po dlhšiu dobu, čo zvýrazní jednotlivé chute kávy. Praženiu samozrejme predchádza starostlivý nakup kávy nakupujúcou a mixérkou v jednej osobe, ktorá jazdí po svete a zabezpečuje nákup bez sprostredkovateľov. Tým sa skracuje dodávateľský reťazec a je možné lepšie kontrolovať dodávanú kvalitu. Ich väzba na koncového spotrebiteľa je zabezpečená sieťou predajní Simon Lévelt v Holandsku a Belgicku, ktoré zabezpečujú priamu spätnú väzbu od zákazníkov na jednotlivé druhy praženej kávy.
V roku 2014 oslávila spoločnosť tridsať rokov od uvedenia prvej kávy v BIO kvalite na Európsky trh. Hans Levelt sa taktiež niekoľko desaťročí dozadu podieľal na vytvorení nadácie Max Havelaar, ktorá bola predchodcom Fair Trade.